Lothárdon kiváló állapotú családi ház remek áron eladó

EladóKedvencekhez
Ár: 6,9 MFt.

Az ingatlan leírása

Eladó Lothárdon, a pécsi buszpályaudvartól 17 km-re, egy két és fél szoba, konyha, előszoba, fürdő WC-vel 70 négyzetméteres (falak nélkül) családi ház, 1306 négyzetméteres telken, nagy udvarral, ásott kúttal, melléképülettel.
A fő épület egy régi boltíves gangú, parasztház, vályog-tégla falazattal, mely az 1990-es évek végén felújításra került. Ekkor építették be a modern fa bukó-nyíló ablakokat, új cserepet kapott, és a tetőszerkezet is megerősítésre került. Az épületet kívülről kőporos vakolattal látták el. Az elektromos hálózatot modern rézvezetékekre cserélték ki. A fürdőszoba és a konyha kivételével minden helyiség padlástéglával van burkolva.
A fűtést a szobákban gázkonvektor biztosítja, de 2 db. kémény is rendelkezésre áll. A nagyobbik szoba és a fél szoba külön bejáratú.
A fürdőszoba 2008-ban került felújításra, csempézett, cementlappal burkolt, meleg vizet a 120 l-es elektromos bojler szolgáltat. Szellőzését az ablak és egy kapcsolóval indítható ventilátor segíti.
A konyha cementlappal burkolt, meleg vizét egy 10 l-es elektromos forróvíztároló biztosítja.
Csatornarendszer a településen jelenleg még nincs, így a szennyvizet egyénileg kell elszállíttatni. A település szennyvíz kezelésének megoldására az Önkormányzat pályázatot nyújtott be.
A melléképület blokktéglából készült, betonozott, eredetileg présházként, jelenleg műhelyként funkcionál, belőle nyílik egy kb. 4m hosszú, felújításra szoruló pince, illetve egy külön bejárattal rendelkező tároló. A mellék épületben is van elektromos áram.
A füves udvarban alma, körte, meggyfa, a felső udvarban cseresznye, szilva illetve barackfa van telepítve, a fák egy része már terem.
A felső udvarból gyönyörű kilátás nyílik a település egy részére, és a környező dombokra.
A mellékelt alaprajz részben eltér a valóságtól. A falak helyesen vannak feltüntetve, de a padozat megjelölése pontatlan, mert mint a fenti leírásban is szerepel padlástégla és cementlap. A nyílás zárókban is van némi eltérés.

Speciális adatok

Szobák száma: 2,5
Alapterület (m²): 70
Referencia szám: 2017/125
Elérhetőség Wéber Zita
70/953-8541

Hely

Lothárd, Baranya megye